Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας IKM Krav Maga. Η IKM ιδρύθηκε το 2009 απο τον Gabi Noah στο Ισραήλ και ειναι πλεον παγκοσμίου φήμης. Ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα είναι ο Γεώργιος Μηλιάς (director και instructor). Γεννημένος το 1980 στην Αθήνα, ο Γεώργιος Μηλιάς ξεκίνησε στην ηλικία των 5 ετών να ασχολειται με τις πολεμικες τεχνες (Shotokan Karate, Goju Ruy Karate, Kick Boxing) εχοντας συμμετοχές, διακρισεις και βραβεία σε πανελλήνιο και ευρωπαικο επιπεδο. Τα τελευταια χρονια ασχολειται συστηματικα με την τεχνη του Krav Maga. Τι ειναι ομως το Krav Maga; Τι προσφέρει; Σε ποιους απευθυνεται; Ολ' αυτα τα ερωτηματα απαντιονται μεσα απο την ιστοσελιδα μας.

Καντε κλικ στους τιτλους για περισσοτερες πληροφοριες.

 

 

Τι είναι το Krav Maga;

Krav Maga (στα εβραϊκά) σημαίνει μαχη δια επαφής και είναι η επίσημη αυτοάμυνα και το σύστημα μάχης που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF), την Ισραηλινή Αστυνομία, Υπηρεσίες Ασφαλείας και πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο.

Επίσης διδάσκεται σε ιδρύματα τα οποία διέπονται από τον ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας και έχει διδάξει σε πολίτες παγκοσμίως. Το Krav Maga αναπτυχθηκέ και βελτιώθηκε σε περιοδους συγκρουσεων. Το Krav Maga δίνει έμφαση σε εύκολες προς μάθηση τεχνικές που έχουν δοκιμαστεί σε μάχη και σε πραγματικά απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.
Αυτές οι μέθοδοι εκπαίδευσης έχουν χρησιμοποιηθεί από τις πιο επίλεκτες μονάδες μάχης του Ισραήλ και αποδειχθει αποτελεσματικές.

Επειδή το Krav Maga βασίζεται στα ανθρώπινα αντανακλαστικά, είναι εύκολο να μαθεύτει και να δεν περιορίζεται σε αθλητές / αθλήτριες. Οι μαθητές μαθαίνουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους σε εχθρικές αντιπαραθέσεις, να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και γρήγορα να ξεπερνούν τον επιτιθέμενο. Οι άμυνες στο Krav Maga περιλαμβάνουν διάφορες μεθόδους επίθεσης, όπως χτυπήματα με τον αγκώνα ή το γόνατο, κλωτσιές κλπ. καθώς και άμυνες εναντίον περισσότερους από έναν επιτιθέμενο, οπλισμένο ή άοπλο.

Μόλις ο μαθητής έχει μάθει τις βασικές αρχές του Krav Maga, αυτός / αυτή είναι ικανός/ή να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις μέχρι να γίνει ένα αυτόματο αντανακλαστικό που θα είναι μέρος της καθημερινής ζωής αυτόυ. Οι μαθητές είναι ικανοί να εφαρμόσουν τις αρχές και τις τεχνικές του Krav Maga ακόμα και σε άγνωστες ή δυσμενείς συνθήκες, όπως σκοτεινό περιβάλλον, καθιστή ή ύπτια θέση, με περιορισμένη ελευθερία ή κίνηση ή κάτω από έντονο στρες ή / και κόπωση.

Το Krav Maga ενσωματώνει τις ψυχολογικές διαστάσεις ενός αγώνα και την εκμάθηση για το πώς να χρησιμοποιούν το περιβάλλον προς όφελός σας. Επιπλέον οι εξειδικευμένες μεθόδους κατάρτισης όχι μόνο προκαλόυν τους μαθητές σωματικά, αλλά και με ψυχική πειθαρχία για να ενισχύθει και να αναπτύχθεί η ικανότητα να αντιμετωπήσουν βίαιες συγκρούσεις κάτω από ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις.

Το Krav Maga δεν είναι μια πολεμική τέχνη που βασίζεται στις παραδοσιακές έννοιες. Είναι μια σύγχρονη μέθοδος η οποία χαρακτηρίζεται από λογική και συσσωρεύει εύκολα, φυσικές και πρακτικές τεχνικές μέσω απλών και αυτοματων αντανακλαστικά του σώματος. Η φύση του Krav Maga προσομοιώνει πραγματικές καταστάσεις της ζωής, διδάσκει πώς να σώσει ζωές και πως να αντιμετωπίζει τη βία. Krav Maga δεν περιλαμβάνει κανόνες και περιορισμούς. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν αγώνες για Krav Maga, διότι έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ρεαλιστικό σύστημα μάχης.

Πολίτες - Civilians
Ο στόχος ενός πολίτη είναι να αποφύγει τον κίνδυνο και να μην γίνει ένα βίαιο άτομο.
Το Krav Maga παρέχει λύσεις για διάφορες καταστάσεις, οπου κάποιος απαιτείται να ασκεί ένα ορισμένο ποσό της δύναμης του για να προστατεύσει τον εαυτό του ή εκείνους τους οποίους έχει την ηθική υποχρέωση να προστατεύσει.
Μια βασική αρχή της αυτοάμυνας, πρώτα απ 'όλα, είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Έτσι, όταν έρχεται αντιμέτωπος με μια βίαιη επίθεση, ο κύριος στόχος είναι να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Μια αμυντική στάση δεν θα πείσει τον επιτιθέμενο να σταματήσει, και έτσι, η απάντηση θα πρέπει να είναι επιθετική, προκειμένου να εξουδετερώσει την απειλή.
Αυτός πρεπει να μάθει πώς να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε αντικείμενο με το οποίο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως τσάντες, κλειδιά, άμμο κλπ. Η γνώση που αποκτάται μέσω της κατάρτισης Krav Maga, βοηθά κάποιον να παραμέινει σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και να αποφύγει επικίνδυνες καταστάσεις απλά γνώρίζωντας πώς να τις εντοπίζει και αποφεύγοντας αυτές  προτού γίνουν επικίνδυνες.
Μην φοβάστε να ενταχθείτε σε μαθήματα Krav Maga.
Δεν πρόκειται να σκοτώσετε τον αντίπαλό σας, γιατί τα μαθήματα πάντα ελέγχονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.
Η μέθοδος είναι εύκολη να μαθευτεί, ανεξαρτητως ηλικίας και για κάθε άτομο.

Αστυνομία - Police
Το Krav Maga δίνει επίσης λύσεις για την επιβολή του Νόμου. Παρέχει υπηρεσίες σε αστυνομικούς, διδάσκοντάς τους πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τους νομικούς περιορισμούς. Τα πράγματα που διδάσκονται είναι η βασική αυτοάμυνα για τον καθε αστυνομικό. Η χρήση του γκλοπ ως άμυνα έναντι διαφόρων τύπων επιθέσεων. Η χρήση του όπλου ως αναπόσπαστο μέρος της άμυνας και της επίθεσης. Εξουδετέρωση του εισβολέα ή ένα συγκεκριμένο στόχο και η χρήση χειροπέδων.
Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να διδάσκονται τόσο ομαδικά οσο και ατομικά.
Οι απόφοιτοι από οποιαδήποτε IKM σεμινάρια και μαθήματα, θα λάβουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες.
Στρατός - Military

Τα διεθνή μαθήματα Krav Maga μάχης, αναλαμβάνονται από Μονάδες Επιβολής του Νόμου, Ειδικές Δυνάμεις και πράκτορες ασφαλείας.
Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν εντατική προπόνηση τακτικής που προσομοιώνει καταστάσεις της πραγματικής ζωής και τις λύσεις επιτόπου.
Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μάχης είναι δυνατόν να τροποποιηθεί με τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις ανάγκες του πελάτη.
Τα μαθήματα αγώνων αποτελουνται από όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να αναπτύξουν υψηλές δεξιότητες καταπολέμησης και παρέχουν σε βάθος κατανόηση των καθημερινών απειλών που αντιμετωπίζουμε.
Οι Εκπαιδευτές αγώνων έχουν εκτενή επιχειρησιακή εμπειρία που υπηρετούν και εκπαίδεύονται μέσα στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις και των υπηρεσιών ασφαλείας.
Τα μαθήματα κατάρτισης μάχης λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, με τη χρήση προηγμένων δυνατοτήτων κατάρτισης σε μια μοναδική ατμόσφαιρα του Ισραήλ.
Τα μαθήματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προηγμένο εκπαιδευτικό υλικό μάχης προσαρμοσμένο στις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη.

Προστασία σημαντικών ατόμων - VIP Protection

Ο επαγγελματίας Σωματοφύλακας VIP είναι αυτές τις μέρες, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίος για στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, που εκτίθονται στις συνεχώς αυξανόμενες απειλές από εκβιασμούς, απαγωγές, φυσικές απειλές και περισσότερα.
Έτσι, η ανάγκη για σωματοφύλακες και αξιωματούχους έχει γίνει απαραίτητη για την διατήρηση της ασφάλειας.
Με αυτό κατά νου, το Διεθνές Krav Maga έχει συνδυάσει τις δυνάμεις του με πολύ έμπειρους συμβούλους ασφαλείας και εκπαιδευτές στο Ισραήλ για την ανάπτυξη των μαθημάτων και δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου σε στενή προστασία για εταιρίες, επιχειρήσεις, αξιωματούχους, μονάδες προστασίας κλπ.
Οι διεθνείς εκπαιδευτές του Krav Maga οι οποιοι έχουν μεγάλη εμπειρία ως πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, εισάγουν καλά σχεδιασμένά VIP εκπαιδευτικά προγράμματα προστασίας,  χρησιμοποιώντας εμπειρίες από την πραγματική ζωής τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μαθήματα VIP προστασία τροποποιήθηκαν με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών μας.

Τα VIP προγράμματα προστασίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Αρχές Ασφαλείας.
Αρχές της προστασίας VIP.
Τακτική εργασία ως ενιαίος σωματοφύλακας, ζευγάρι σωματοφυλάκων και σαν ομάδα.
Κλειστή προστασία κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων, με τα πόδια ή σε οχήματα.
Επιχειρησιακός σχεδιασμός ασφάλειας.
Ασφάλής Επιχείρηση Σκούπας
Αναγνώριση Απειλών
Ρεαλιστικά σενάρια
Μάχη σωμα με σωμα
Τακτική χρήση πυροβόλων όπλων
Τακτική διαδικασία εξάσκησης